Minőségi Rock

Ellensúly Rockmagazin

Ellensúly Rockmagazin

Nomad - Ajtó a Mennybe

Cicó interjú 2013

2014. november 03. - Harman

A Nomad együttes 2005 körül indult egy demóval, ami a 2007-es Végálom album előhírnöke volt. A bandát Jánosi Szabolcs "Cicó" és Fodor Zoltán alapította, akik már a nyolcvanas évek óta együtt zenéltek a Bedlamben. Megemlítendő még a Godlam EP, már csak azért is, mert 2002-ben itt jelezték, hogy más zenét kívánnak játszani, illetve ezzel az anyaggal tértek át a magyar dalszövegekre.

Az eddigi egyetlen albummal igen kiforrott, stílusos magyar rock albumot tettek le az asztalra. A páros utoljára 2009-ben zenélt együtt, mikor a Bedlamot újra életre keltették, majd Fodi Japánba távozott, így a Nomadnak már nem lehetett folytatása. Viszont Cicó most mégiscsak újraszervezte a csapatot a mikrofonnál Juhász Marcival! Az újrakezdésről, az aktualitásokról a gitáros alapító tagot kérdezgettem.

cicolive2013.jpg

SM: Cicó, köszönöm, hogy fogadod a kérdéseim! Hogy telnek a napjaitok, a próbák, milyen a hangulat, az új Nomad együttesben?

Cicó: Szia, illetve sziasztok! A hangulat a zenekarban lehengerlő. Mindamellett, hogy állandó hülyéskedés és röhögés és élmény a próbák minden perce, nagyon nagy összetartás és húzóerő van közöttünk. Mindannyian komolyan gondoljuk és mindenki a saját részét a zenekarból kiveszi százszázalékosan!

godlam_ep.jpg
SM: Kérlek, mutasd be a zenekart! Kire hogy esett a választás?

Cicó: Választás szó az talán nem megfelelő szó arra, hogy hogyan alakult a zenekar. Röviden annyi, hogy az Ujvári Petyával és a Nagy Levivel elkezdtük próbálni és összerakni az ötleteimet. Ahogy alakult és formálódott a zenénk, magától talált rá az énekes személyére. Nekünk csak el kellett kezdenünk keresni. Tudtuk mit akarunk hallani és a dalok adták magukat. Így találtuk meg a Marcit és mikor ő jött akkor zárult a kör.

SM: Egy rádióinterjúban azt mondtad, hogy már rengeteg ötleted összegyűlt. Ezek szerint mindig is ott motoszkált benned a gondolat, hogy a Nomadot folytatni kéne, jól gondolom?

Cicó: Igen, tehát nálam nem volt szünet a Bedlam és a Nomad után, sőt mikor befejeződött az aktív koncertezés akkor végre volt időm egy jó pár dologra amire az előtt nem, most így vissza gondolva talán mondhatnám volt időm felkészülni erre az új zenekarra. Voltam gitár tanárnál, keresgéltem különböző hangzásokban. Igy jött is az inspiráció rendesen. A Nomad név végül is az utolsó pillanatban került a képbe, hogy ezen a néven megyünk tovább.

SM: Mi volt az a pont, amikor azt mondtad, hogy a csapatnak újra kell indulni?

Cicó: Az elejétől ott volt a pont, mivel jó pár új dalt még a Fodival írtam aki most Japánban él. És hát kár lett volna ha nem csináljuk meg :)

SM: A megfelelő frontember kiválasztása volt a legnehezebb kérdés?

Cicó: Igen, de igazából nem nehéz volt, hanem lehetetlen.

nomad_vegallomas.jpg
SM: A már hallható két új dal mikor született, mit kell tudni róluk?

Cicó: Az Ajtó a Mennybe még a Fodival iródott de már az új Nomaddal ráztuk gatyába, Az Engedd, hogy még egyszer volt az első dal amit összeraktunk.

SM: A Nomadban a zene mellett a szöveg is különleges volt Fodinak köszönhetően. Gondolom számolni kellett vele, hogy nem csak énekesre, de szövegíróra is szükség van. Ezt a posztot is magáévá tette Juhász Marci?

Cicó: Igen ha megnézed a mai legnépszerűbb magyar zenekarokat akkor azt el lehet mondani, hogy azok az ország lejobb szövegírói. A zene nem is számít. :)

SM: Most jelent meg az Engedd, hogy még egyszer c. szám klipje. Kérlek erről is mesélj valamit, milyen volt a forgatás, kivel készítettétek?

Cicó: A Yeterman Pistivel csináltuk. A forgatás nagy élmény volt, én személy szerint nem folytam bele a klipbe, és csak a megjelenés napján láttam én is. De szerintem jó lett! Bár, kiskutyát, gyermeket, öreg bácsit még lehet, hogy lehetett volna beletenni. Mert az kell ahhoz, hogy jó legyen egy klip. Hihi.

SM: Mik a távolabbi terveitek? Dalok, EP kiadása várható, vagy készültök teljes albumra, CD-re is?

Év végére kijön szerintem. Meglátjuk, hogy mi lesz az igény. Én szeretnék mindenképpen CD-t is, akár még ha EP formájában darabokban jelenne is meg. 

SM: Hogy jellemeznéd a stílusotok?

Zene. Utálok kategorizálni!

SM: Azt nyilatkoztad, hogy talán négy korábbi számot játszotok majd élőben. Ez azt jelenti, hogy már több új dal is vár ránk?

Cicó: Igen igen vár bizony.

nomad_ep.jpg
SM: Juhász Marcinak köszönhetően talán most olyanok is felfigyelhetnek rátok, akik korábban nem. Szerinted lehet ezt az előnyt kamatoztatni?

Cicó: Mindenképpen, Azért is van mert a Marci aurája és kisugárzása sokak számára érdekes. Az biztos, hogy egy másik énekessel kevesebb embert érdekelne.

SM: Épp túl vagytok a két első koncerteteken. Hogy fogadta a közönség a visszatéréseteket?

Cicó: Nagyon jó volt a fogadtatás. Mi is nagyon sokat kaptunk! Már várjuk is nagyon a folytatást.

SM: Bulikat illetően mik a tervek? Fesztiválok vagy klub bulik?

Cicó: Minden. Azt gondolom a fesztiválok inkább jövőre lesznek pályák. De játszunk ott ahol tudunk. Most viszont a Petőfi Rádiós Akusztik műsorra készülünk ezerrel.

SM: Végül köszönöm a lehetőséget, az utolsó szó joga pedig a tiéd, ha úgy gondolod, van bármi, amit még megemlítenél!

Cicó: NOMAD!!!!!!!! Talákozunk a koncerteken! Addig is nézzétek a facebook oldalunkat ahol minden infó megtalálható rólunk. Köszönjük!

ShowNoMarcy / ConcertPhotos 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://ellensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr406858689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása