Minőségi Rock

Ellensúly Rockmagazin

Ellensúly Rockmagazin

Rendhagyó beszámoló a P. Mobil 2014-es „Élve vagy Halva” turnéjáról XII.

Outro - Farkasok völgye Kárpát-medence lemezbemutató koncert 2014

2014. december 03. - Harman

2014. október 11-én az elmúlt öt év, vagyis a 2009-es újraindulás óta a legfontosabb koncertjét tartotta a P. Mobil együttes.

2014_farkasokvolgye_mobilosok.jpg

A budapesti Crazy Mama Music Pubban ott is volt szinte mindenki, aki számít. Egy-két igazolt hiányzót leszámítva együtt ünnepeltek a P. Mobil ultrái a zenekar jelenlegi tagságával, illetve segítői népes hadával. Ismét bebizonyosodott, hogy média ide, politika oda, önzés – kényelem - szobarockerség bálványháromsága amoda: az igazi mobilosok tudják, mikor van ünnep, mikor van tétmeccs, mikor kell helyt állni. Így a többszörös rászervezés és a gyakori P. Mobil fellépések dacára szaunaszerűen zsúfolt teltház fogadta Schuster Lóránt 45 éves zenekarát. 

(Fizetős bulin utoljára 2009-ben láttam ilyen tömeget a Crazy Mamában, a HitRock 30 éves jubileumi koncertjének DVD-felvételén.)

2014_farkasokvolgye_danon.jpg

A 2014-2015-ös P. Mobil Klub évadnyitó rendezvénye több okból is rendhagyónak bizonyult. Először is azért, mert az előző éjjelt még az Élve vagy halva Turné záró állomásán, Marosvásárhelyen töltöttük. Sajnos eléggé elúszott az indulás, mert az egyik előzenekar mértéktelensége folytán súlyos csúszás volt a vásárhelyi programban.

Minekután a (súlyos késéssel színpadra került) P. Mobil befejezte műsorát, rohamléptékű lecuccolás következett, majd erőltetett menet hazafelé. Szerencsésen és időben hazaérkeztünk, de a többségünknek csak pár óra szundikálás jutott, vagy még annyi se, mert hamarosan kezdődött a Nagy Buli előkészülete. Így is akadt olyan zenész vagy segítő, aki már vagy 24-26 órája nem aludt, mikor a banda a színpadra lépett.

2014_farkasokvolgye_lori.jpg

Azért is rendhagyónak mondható a P. Mobil Klub szezonnyitó előadása, mert ez a lemezbemutató koncert tényleg lemezbemutató koncert volt. Konkrétan a műsor első felében az történt, hogy a hivatalosan aznap megjelenő Farkasok völgye Kárpát-medence CD mind a tizenkét új dalát lemezsorrendben eljátszotta a banda, miközben, a dalok szünetében Schuster Lóri tartott ismertetőt a szerzeményekről, azok üzenetéről. A Főnök is fáradt volt, bár sajnos nem az utazástól, hanem a betegséggel folytatott harctól, azonban így is helyt állt.

Leírhatatlan, őrületes siker volt az első felvonás. Jó, hogy a P. Mobil Médiakommandó rögzítette mozgóképben és fényképsorozatban is, mert szavakkal nem adható vissza a hangulat. (Csak egy apró momentum: a keménymag asszonyaiból ketten apácának illetve dominának beöltözve illusztrálták a Szexrabszolga című dalt, mely rendhagyó és váratlan showelem a zenekar tagjai számára is meglepetésnek bizonyult.)

2014_farkasokvolgye_szabopeti.jpg

A legtöbb zenekar lemezbemutató címszó alatt szimpla parasztvakítást szokott elkövetni. Persze előadnak egy-két dalt, az amúgy általában teljes érdektelenségbe süllyedő új anyagukról. De aztán gyorsan indul a biztonsági játék, az elmúlt húsz-harminc-ötven év slágereinek bemutatása, az olcsó siker bezsebelése, a közönség hülyének nézése.

Ennek a szellemiségnek teljes ellentétét vallja a P. Mobil legénysége, mely hangsúlyt fektet, hangsúlyt fektetett az új, aktuális műsorok elkészítésére és azok alapos élő bemutatására. Akkor is, ha éppen volt lehetőség lemezkiadásra, és akkor is, amikor nem.

2014_farkasokvolgye_szergya.jpg

A második menetben Lóránt egy asztal mellől figyelte, ahogy az együttes többi tagja egy erős életműösszegzést adott elő a színpadon, mely természetesen ismét őrületes sikert aratott.

Az est vendégeként a P. Mobil Klub előző évadából már jól ismert ZPZ (mindenki szombathelyi) melegítette be a közönséget. Ez idő alatt nyílt lehetőség az új P. Mobil CD és a hozzá tartozó 84 oldalas magazin átnézésére és dedikálására. (Fizessetek németek!)

2014_farkasokvolgye_lorant_terika.jpg

Jozé / Schuster Lóránt - P.Mobil facebook oldala 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://ellensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr146953371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása