Minőségi Rock

Ellensúly Rockmagazin

Ellensúly Rockmagazin

Ismét van hajó a szélben

Elindult a Kex Remake facebook oldala

2014. október 31. - Harman

Javában folyik a készülődés a tavasszal újjáalakult Kex zenekar háza táján. Az intenzív próbák mellett tizenhat újragondolt, emblematikus dalt rögzítenek Magyarország egyik legnevesebb stúdiójában, hogy a december 5-re meghirdetett lemezbemutató koncertre a nagyközönség is kézbe vehesse a Kex élettörténetét méltó módon lezáró albumot. Emellett elindították facebookos oldalukat, ahol számos érdekes és értékes információt osztanak meg régi és új rajongóikkal.  

kex_2014.jpg

Több mint fél éve, hogy hosszas tapogatózás után, majd intenzív tárgyalásokat követően megalakult a Kex Remake zenekar, amelynek célja a Kex páratlan életművének bemutatása és az „őskorszak” lezárása. Igen, a Baksa Soós János fémjelezte ún. „performance-os” időszak lezárult, maga a frontember is régóta más utakon jár. Amit azonban a hatvanas évek végén kezdődő és a hetvenes évek elején befejeződő időszakban hátra hagyott, azzal rocktörténelmet írt.

A Kex Remake célja – mint nevében is utal rá – az értékmegőrzés mellett az emblematikus formáció teljes életművének újra gondolása. Az együttes hivatalosan megjelent felvételei mellett előkerültek különböző helyszínű és vitatható minőségű bootleg anyagok, amelyről sikerült az utódzenekarnak néhány dalt átmenteni és zeneileg dokumentálni az utókor számára. Az ilyen módon rendelkezésre álló teljes Kex-életmű megújult formában, a mai fülnek, ízlésvilágnak és hangzáskövetelménynek maradéktalanul eleget téve gyarapíthatja az igényes zenekedvelők gyűjteményét.  

kex_remake_logo.jpg

Kisfaludy András dobos, aki az ős-formáció ütőse is volt, Tóth János Rudolf gitáros, énekes, zeneszerző és szövegíró, Fejér Simon és Lee Olivér gitárosok, Gyöngyösi Gábor billentyűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Fekete István trombitás, valamint Kiss Flóra és Szakonyi Milán vokalisták, meghívott, a zenekar történetéhez kötődő neves vendégek közreműködésével december 5-én este 8 órakor a MOM Kulturális Központ színháztermében valamennyi átdolgozott Kex-dal elhangzik majd. Az előadásról filmfelvétel készül, jegyek – korlátozott számban - már most kaphatók a helyszínen és az interneten.

Mindemellett elindultak a Kex Remake zenekar facebookos oldalai. A zenekar köszönettel vesz minden egyes látogatót és like-olót.

Hegedűs István 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://ellensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr626852381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása