Minőségi Rock

Ellensúly Rockmagazin

Ellensúly Rockmagazin

Rock and roll közlegények

Révész Sándor: Rock and roll közelgények turné 2015-2016

2015. szeptember 29. - Harman

2015. szeptember 18-án, Nyíregyházán volt Révész Sándor új koncertműsorának első, szabadtéri előadása, melyet egy héttel később, szeptember 25-én egy teltházas buli követett a budapesti MOM Kulturális Központban. A nagy sikerrel zajlott debütálást országos turné követi, mely minden bizonnyal átnyúlik majd a következő esztendőbe is. Az őszi-téli hónapokban többek között Veszprém, Miskolc, Zalaegerszeg, Dunaújváros és Kecskemét is vendégül fogja látni az új programmal érkező új formációt, de Budapesten is lesz még újabb előadás.

revesz_sandor_2015.jpg

A Piramis és a Generál együttesek egykori énekese hosszabb szünet után 2008-ban tért vissza ismét szólóban. Fiatal tehetségekből álló, négytagú kísérőzenekarával „Parázs” címen zajlott Révész 2009-es országos turnéja, melyet 2010-ben egy MüPás nagykoncert zárt le. Ez a műsorfolyam már egy megváltozott előadói szemléletet tükrözött. Az áthangszerelt és átdolgozott régi slágerek, illetve az akusztikus születésük jellegét élőben is megőrző új szerzemények olyan nyugis, meghitt, bensőséges előadásokat eredményeztek, mely összességében talán valahol Eric Clapton „Unplugged” és a Scorpions „Acoustica” albuma között helyezhető el, miközben hangulatában és előadásmódjában a Led Zeppelin akusztikus- és folk-rockos örökzöldjeit is erősen megidézte.

2013-ban, duóban, ezúttal Zazjon Gábor gitár- és lantművésszel kiegészülve, egy a korábbinál is bensőségesebb, csendes-ülős Révész Sándor program következett. A „Gyere még közelebb” turné alkalmával került sor a nagy sikert aratott „Révész 60” jubileumi kiadványpáros (dupla CD és DVD) élő felvételére, a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok színpadán. A felvétel a 6. helyezést érte el a MAHASZ albumlistáján. A koncertsorozat a 60. évfordulót követően is folytatódott, egészen 2015. április 30-ig, amikor is a duó felállás az utolsó közös koncertjét adta a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban.

A nyíregyházi Hotel Barbizon Szabadtéri Színpadán 2015. szeptember 18-án debütált legfrissebb Révész program akár az előző kettő esszenciájának is tekinthető. A „Rock and roll közlegények” turné dalai ismét tartalmaznak átdolgozott Generál- és Piramis-klasszikusokat, Révész Sándor előző négy önálló kiadványának (Révész Sándor 1985, Révész 1993, Változtam 2003, Koncertélmény az Élménybirtokon 2013) szerzeményeit, valamint vadonatúj, eddig még publikálatlan darabokat is.

Az ezúttal trió felállásban megszólaló koncertműsor megőrizte a „Gyere még közelebb” turné intimitását, de visszahozta a „Parázs” tüzét, erőteljességét, változatosságát is. A rendkívül hatásos elegy természetesen ismét színes hangszereléssel és széles dinamikai tartománnyal rendelkezik. Révész Sándor (ének, vokál, gitár, csörgő) régi-új társai, a „Parázs” turnéról már jól ismert Nagy Gergely (gitár, mandolin, ukulele, vokál) és Horváth Ákos (gitár, basszusgitár, ének, vokál). Mindketten a Bluesberry Band tagjai, akikkel Sándor maradéktalanul meg tudta valósítani az elképzeléseit.

Révész SándorRock and roll közlegények” turnéjának következő előadására, 2015. október 3-án, szombaton 19:00 órakor, a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben kerül majd sor. 

Jozé / Ellensúly 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://ellensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr97863294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Kovácsné Szabó 2015.09.29. 16:56:28

Ott voltam a nyíregyházi koncerten, valóban fantasztikus volt! Révész Sándor hangja semmit nem veszített fényéből, nagyon jól szóltak a régi nóták (Generál, Piramis), és az új szerzemények is igen figyelemre méltóak! A két zenésztárs magas színvonalon muzsikál, ezzel méltó társai Révész Sándornak. Örülök, hogy ott lehettem, nagyon szép, meghitt este volt, jó hangulatban, köszönet érte! További sok sikert kívánok a csapatnak: Judit Debrecenből
süti beállítások módosítása