Minőségi Rock

Ellensúly Rockmagazin

Ellensúly Rockmagazin

Évzáró négy felvonásban

Beszámoló a 2014-es Many Faces Of Hungarian Pink Floyd Show koncertről

2014. december 31. - Harman

Sűrű időszakot zárt hazánk patinás tribute együttese, a Hungarian Pink Floyd Show. A novemberi PeCsás speciális akusztikus klubbuli után, az extra hosszúságú Timeline Show koncert következett, azaz a Pink Floyd életmű időrendben előadott, egyedi vetítéssel kísért mély merítése volt látható-hallható a budapesti Táncsincs Művelődési Házban.

Majd decemberben Rockmikulás a Glob Royalban, végül 2014. december 12-én ismét a Petőfi Csarnok Caféban került megrendezésre a Magyar Pink Floyd Klubbal közös klubest sorozat évzárója: a Many Faces Of Pink Floyd Show című különleges előadás. 

many_faces_of_hungarian_pink_floyd_show_2014.jpg

A 2014. év utolsó Hungarian Pink Floyd Show előadásán Szinyéri "Synda" Tündével, az egykori HitRock Pink Floyd Tribute Band vokalistával-; illetve a produkció állandó kedves vendégével, a rendkívül tehetséges ifjú énekessel: Takáts Mátéval kiegészülve négy blokkban mutatta be négyféle arcát az együttes.

hungarian_pink_floyd_show_reka_vocal_2014.jpg

A rendhagyó műsor ötletét egy különleges tribute gyűjtemény: a tripla CD-s The Many Faces Of Pink Floyd című kiadvány adta. A Pink Floyd (és környezete) különböző arcait prezentáló válogatás alapján a HPFS csapata úgy döntött, hogy a sokféle "arcából" maximum négy fér bele egy estébe.

fuxi_kurczweil_2014.jpg

Előbb a steel-gitárra kerül a hangsúly, ahol Puskás "Pusi" István brillírozott olyan emblematikus szerzeményekben, mint a One Of These Days, az Obscured By Clouds, a Breathe vagy a Marooned.

pusi_steel_guitar_2014.jpg

Majd az énekes-vokálos feldolgozásoké, átiratoké lett a főszerep. Az On The Turning Away, a Wish You Were Here, a Mother, a Goodbye Blue Sky és a negyven perces blokk többi dala remek lehetőséget adott, hogy a Hungarian Pink Floyd Show és vendégei bemutassák a magyar produkció másik erősségét: a végletekig kidolgozott négy-, öt- (néha hat-) szólamú vokális munkát. Ebben a részben került előadásra a friss lemezes a Louder Than Words, melyet a zenekar a The Endless River megjelenése óta állandóan műsoron tart. 

hungarian_pink_floyd_show_vocal_2014.jpg

A szünet után, a harmadik blokkban az art rocké, vagyis a kevésbé populáris szerzeményeké lett a terep. Melyben ezúttal a HPFS által kidolgozott speciális Meddley (Echoes + Dogs + Sheep egyveleg) mellett a Fat Old Sun hangzott még el. Az Echoes elvont középrészén Pozsonyi "Finki" Tibor dobos csalt elő különleges hangokat Thereminjéből.

finki_theremin_2014_1.jpg

A füsttel, köddel, lézerrel, vetítéssel színesített látványos műsor a gitárcentrikus dalok blokkjával ért véget. A Money, az Another Brick In The Wall part 2, a Young Lust, a Hey You vagy a Comfortably Numb remek lehetőséget adott, hogy Németh György szólógitáros és Mangult Attila basszusgitáros is megmutathassa magát a hangszerén.

hungarian_pink_floyd_show_guitars_2014.jpg

Magyar Pink Floyd Klubbal közös eseményen, a koncertblokkok előtt, alatt és között audio-vizuális csemegék kerültek terítékre. Természetesen a tripla The Many Faces Of Pink Floyd érdekességeivel az élen.

Az év utolsó közös klubestje mi mással is érhetett volna véget, mint a Goodbye Cruel World "a capella" változatával.

kali_reka_vokal_2014.jpg

A rengeteg befektetett munka meghozta gyümölcsét: változatos koncertprogramokkal zsúfolt csodálatos évet hagyott maga mögött a Hungarian Pink Floyd Show. Jövő januártól új dalokkal és új tematikus műsorokkal folytatódik a koncertsorozat. The Show Must Go On.

Jozé / Ellensúly 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://ellensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr377026149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása