Minőségi Rock

Ellensúly Rockmagazin

Ellensúly Rockmagazin

Rendhagyó beszámoló a P. Mobil 2014-es „Élve vagy Halva” turnéjáról II.

P. Mobil Klubturné 2013-2014

2014. november 16. - Harman

Az országos rajongói találkozó után novemberben elindult a P. Mobil szokásos őszi-téli klubszezonja. A 2013-2014-es évad különlegessége volt, hogy ezúttal nem egy helyen vertünk tanyát, hanem változó helyszíneken, egyfajta mozgó (mobil) klubként jártuk körbe tavaszig a koncerthelyszíneket.

2014_p_mobil_hajo.jpg

Az azért előrevetítette a jövőt, hogy a Bajnok vendégszereplésével megtartott évadnyitó, valamint az évadzáró klubest egyaránt a Crazy Mamában kerül megrendezésre. Nem titok, hogy a 2011. márciusában szerencsétlen módon egymásra szervezett két budapesti buli után többen lobbiztunk annak érdekében, hogy az első sikertelen próbálkozás ellenére Horog Janiéknál legyen a Mobil következő bázisa. Miután Lóránt tavasszal úgy döntött, hogy kipróbálja azokat a szóba jöhető helyszíneket, ahol még nem volt P. Mobil Klub: elkezdődött a kiválasztás, aminek a végeredménye, hogy a tervek szerint a 2014-2015-ös évad teljes egészében a Crazyben lesz; ahogy az új album megjelenése és bemutató bulija is.

Allstar Rock Gála a P. Mobil családfa- és tribute zenekarok zenészeivel 2014

Érdekes módon az év eddigi legfontosabb klubkoncertje mégsem ott, hanem a Bajnok Rock Team (B.R.T.) törzshelyén, a Blue River Pubban, a „rockhajón” került megrendezésre. Ez a klubest is része volt a mozgó sorozatnak, azonban nem minden előzmény nélkül robbant ekkorát. Bajnokék ugyanis hónapról-hónapra nagy bulikat rendeztek a hajón, melynek hírére szép lassan odaszokott a Mobil rajongói kemény magja is. Vidékről, az ország másik feléről, a határon túlról is jártak a hajóra a mobilosok; ahogy az igazi P. Mobil koncertjeire is elzarándokolnak, akár a világ túlsó végére is.

vamos_zsolt_p_mobil_2014.JPG

A rajongókat muzsikusok is követték. Előbb csak barátkozni, szórakozni, később vendégfellépőként is. Köztük egyre több egykori- és jelenlegi mobilos, valamint a tribute-bandák tagjai is. Lóránt jó érzéssel fogta össze egy hatalmas buli erejéig a szálakat. Amikor beindult az Allstar Rock Gála a P. Mobil családfa- és tribute zenekarok zenészeivel, már annyian voltunk, hogy majd elsüllyedt a hajó. Miután magát a műsort, ahogy a hangulatot is, egyszerűen képtelenség elmesélni, legyen elég annyi, hogy rögzítjük az utókornak a vendégművészek névsorát (valamint fontosabb együtteseiket is, a teljesség igénye nélkül).

A P. Mobil Allstar Rock Gála szárvendégei az alábbiak voltak: Fischer Laci (ex-Beatrice, Korál, Korál Forever, Balázs Fecó Band, ex-Tunyogi Rock Band, ZBB); Kiss Zoli (ex-Belfegor, ex-Classica, Nemesis, Chronology, Special Guest, ex-Závodi Zacskó Band, Balázs Fecó Band, ZBB, Korál Forever, Iron Maidnem, EGO Project, Run For Power); Nusser Ernő (Bajnok Rock Team, Időgép, Rolls Frakció); Somogyi Remig (ex-Diamond Keepers, Futótűz, HitRock); Szentkirályi Jani (ex-Shekinah, ex-Stormwind, ex-Részletkérdés, ex-Sounday Inc., ex-RockBand, ex-MobilMánia); Vámos Zsolt (Hard, Kard, Marathon, Napoleon Boulevard, Bon-Bon, ex-Faces, Tears Of Yesterday, Run For Power, ex-Exotic, ex-RockBand, ex-MobilMánia)

szentkiralyi_jani_schuster_lori_2014.JPG

Iskola-nyitogató

A klubturné egy másik érdekes állomása volt a budapesti Iskola Klub, ahol a tűz és víz rövid időn belül érkezett, hogy kioltsa egymást. Tűznek az ismét nagyon jól sikerült műsor (benne Török Ádám emlékezetes vendégszereplése) bizonyult.

torok_adam_p_mobil_2014.jpg

Majd a buli után azonnal következett a víz. A hidegzuhany. Ugyanis néhány perc elteltével már a legaljasabb tucc-tucc döngött a fekete gépből. Majd a helyiek olyan gyorsan ráengedték a „szeletelős” gyerekeket a mobilnépre, hogy észbe sem lehetett kapni. Ilyen rövid idő alatt természetesen képtelenség leszerelni a cuccot. Így a roadok a legigénytelenebb diszkó káoszán keresztül voltak kénytelenek kipakolni. Akárcsak a közönség, mely gyorsan elmenekült valami barátságosabb helyre. Beszélgetni, barátkozni, italozni.

Jozé / Schuster Lóránt - P.Mobil facebook oldala 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://ellensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr176904807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása